El voluntariat ‘Ontinyent contra el foc’ estarà en marxa del 13 de juny fins al 18 de setembre

L’Ajuntament d’Ontinyent iniciarà en breu una nova edició del programa de voluntariat forestal ‘Ontinyent contra el foc’, una iniciativa de vigilància per prevenir els incendis forestals. El termini per adherir-se al voluntariat ja s’ha obert i els interessats es podran inscriure’s en la web municipal  www.ontinyent.es a l’apartat Ajuntament-Àrees-Medi Ambient, on es troba el full d’inscripció a emplenar i enviar a ontinyentcontraelfoc@hotmail.com. El projecte estarà en marxa durant els mesos d’estiu, del 13 de juny al 18 de setembre, i es recupera el funcionament “pre-covid”, s’elimina el límit d’integrants dels grups de vigilància i la obligatorietat de l’ús de la mascareta.

Els voluntaris i voluntàries comptaran amb les facilitats i incentius habituals, com ara la cessió d’un vehicle tot terreny; dietes per als qui superen una quantitat d’hores de vigilància; cessió de telèfons mòbils, emissores de ràdio, prismàtics i equipament; o l’obsequi de samarretes amb el logotip de la campanya. Participar, a més, comporta una assegurança d’accidents que cobreix l’Ajuntament, i no es requereix més temps que el que cada persona puga oferir.

La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, recordava que “des que va començar la campanya Ontinyent contra el foc i fins ara  a penes han hagut conats d’incendis a Ontinyent, i sempre han estat de poca extensió. És un servei molt útil no sols per detectar incendis, sinó que també té un valor disuasori per a la cura de l’entorn, en haver moltes persones a les nostres serres observant allò que passa. I no sols això, perquè a més d’evitar situacions dramàtiques fomentem l’estima cap a la natura i les nostres serres”, assenyalava.