L’IES l’Estació comptarà amb el batxillerat de música i arts escèniques

En el pròxim curs, l’IES l’Estació ampliarà la seua oferta formativa incorporant un nou batxillerat de Música i d’Arts Escèniques, el primer i únic, de moment, d’aquesta especialització a la comarca. L’institut començarà a impartir primer de batxillerat en setembre d’aquest mateix any, i té previstes un total de 15 places. El període d’admissió d’alumnat acaba aquest divendres 3 de juny.Fins aquest dijous el centre ja ha rebut huit sol·licituds. D’aquesta manera, l’oferta acadèmica de l’Estació es veurà incrementada amb la incorporació d’aquest nou batxiller que arriba després del Real Decret que va aprovar el Consell de Ministres al mes d’abril.

“La nova llei té una incorporació progressiva, comença per primer de Batxiller aquest any i a l’any següent ja estarà implantat completament primer i segon”, explica Fran Albero, director del centre educatiu. Cal recordar que el nou currículum de Batxillerat, publicat en el BOE el passat 6 d’abril, fixa una nova organització de les modalitats i passa de les tres actuals a quatre: Arts, Ciències i Tecnologia, Batxillerat General, i Humanitats i Ciències Socials. En la branca d’arts s’obrin dos ventalls, dels quals l’alumnat haurà de triar-ne un: bé arts plàstiques, imatge i disseny; bé música i arts escèniques. Ambdues branques estaran disponibles al centre educatiu ontinyentí amb al voltant de 32 places.

Pla d’estudi

Pel que fa a la modalitat de música i arts escèniques el pla d’estudis del primer curs contempla la possibilitat de triar entre Anàlisi Musical o Arts Escèniques, així com altres dues matèries de modalitat que triarà d’entre les següents: Anàlisi Musical I, Arts Escèniques I, Cor i Tècnica Vocal I, Cultura Audiovisual i Llenguatge i Pràctica Musical. Una modalitat que es dirigeix principalment a aquells alumnes creatius i expressius, i que a més  permet, per altra part, complementar els estudis de música realitzats en un conservatori o escola oficial de música per obtenir el títol de batxillerat.