Els avantatges de comprar per Internet

Comprar per Internet s’ha convertit hui dia en un fet més que habitual. Qui no prefereix triar un producte des de la comoditat del seu sofà en lloc d’anar de botiga en botiga o fins i tot desplaçar-se a una altra ciutat, amb la despesa que això comporta?

La compra en línia és una tendència a l’alça pels seus innombrables avantatges. Ofereix una amplíssima varietat i quantitat d’opcions, a més d’una gran capacitat comparativa. Ens permet tindre accés a productes i serveis que d’una altra manera serien inaccessibles. No depenem dels horaris d’obertura de cap local, perquè els comerços electrònics estan disponibles per a nosaltres les 24 hores del dia i durant els 365 dies de l’any. Moltes empreses trauen per Internet ofertes exclusives que no ofereixen a les seues botigues físiques. I, a més, no cal aguantar aglomeracions ni fer cues.

VALÈNCIA, REFERENT NACIONAL EN LA VENDA EN LÍNIA

Al nostre país el comerç electrònic continua creixent i consolidant-se, alhora que va conquistant tots els sectors de la indústria. Sabies que a Espanya ja som més de 25 milions de persones les que comprem per Internet?

Una de les províncies que s’ha convertit en un referent nacional en la venda en línia és la província de València, gràcies a empreses capdavanteres en aquest àmbit, com l’agència especialitzada en Amazon “The Wow pati”. Amb un pes específic del sector tèxtil, el sector del moble i el sector del calçat, la indústria valenciana ha sabut modernitzar-se, aconseguint una excel·lent imatge i gran prestigi tant en el mercat nacional com en l’internacional.

Aquesta província compta amb un punt fort en el qual al transport i exportació dels seus productes es refereix: la presència en la capital del seu port de mercaderies. El Port de València és el més gran del nostre país i un dels quals compten amb major trànsit de tota Europa. Així mateix, està connectat directament amb les xarxes nacionals i internacionals de carretera i ferrocarril, la qual cosa garanteix el transport de les seues mercaderies a qualsevol part d’Espanya i Europa. Aquesta infraestructura tan completa ha contribuït en gran manera a l’auge del comerç electrònic a la província.

Adaptant-se al context econòmic i competitiu del mercat actual, moltes empreses de la província de València han optat per digitalitzar els seus serveis de venda al públic, oferint els seus productes mitjançant els canals de venda més utilitzats hui dia.

ELS MERCATS EN LÍNIA O MARKETPLACES

Sense lloc a dubte, si hi ha alguna empresa que domine el mercat del comerç electrònic en l’àmbit mundial, aquesta és Amazon. Dedicat a la venda generalista de productes, el gegant electrònic ha sabut assegurar-se un buit en les nostres llars. Qui no té per la seua casa una de les caixes en les quals envien els seus productes amb el seu ja famós logo somrient?

A més de vendre els seus propis productes, aquesta plataforma estatunidenca funciona com un Marketplace en la qual diferents empreses, marques o botigues poden promocionar i vendre els seus productes, fent d’intermediari entre venedors i clients. Les empreses obtenen gran visibilitat i augmenten les seues oportunitats de venda, mentre que el client es beneficia de les prestacions i garanties de qualitat que li ofereix un servei consolidat. Segur que més d’una vegada has estat convençut de la idoneïtat d’un producte, però finalment no t’has decidit a comprar-lo perquè el lloc no et transmetia suficient seguretat i confiança. Perquè això és precisament el que moltes empreses pretenen evitar amb aquesta mena de col·laboracions, amb les quals tots eixim guanyant.

Però llavors, entre tanta competència per aconseguir visibilitat, amb marques de tots els països del món promocionant els seus articles, com poden les empreses posicionar els seus productes entre milers i milers d’opcions, perquè el client final tinga un ràpid accés a ells? Afortunadament, en l’actualitat existeixen agències especialitzades en el Marketplace, que es dediquen a ajudar empreses, fabricants i marques a vendre els seus productes en Amazon, possibilitant que apareguen en les primeres posicions.

2020, PUNT D’INFLEXIÓ

Amb motiu del confinament per la pandèmia, moltes persones que mai havien comprat per Internet o que no solien fer-ho van fer el pas i van abandonar les seues reticències cap al comerç electrònic. En aqueixos moments d’incertesa es va percebre com més arriscat eixir al carrer a comprar que perdre els diners destinats a això per un possible frau, i es van adonar del còmode que era fer la compra des de casa, a més d’assegurança.

Hui dia en Internet pots comprar quasi tot el que pugues imaginar: des d’una barra de pa o un llibre fins a un armari, un cotxe o un curs de bricolatge. Només cal tindre la precaució de comprar en el lloc adequat i triar un comerç que ens oferisca un bon suport i la possibilitat de devolució del producte per si no quedàrem satisfets