Els festers moros quasi dupliquen els de les comparses cristianes

Les Festes d’Ontinyent continuen creixent en número de components. Però ho fan de manera desequilibrada. Si en l’última edició dels Moros i Cristians del passat mes d’agost es publicava la xifra de 4.794 carnets registrats en la Societat de Festers, la xifra actualment ha quedat fixada en 4.916. Però tal i com s’evidenciava en l’estiu, i com s’arrastra des de fa dècades, la descompensació entre les comparses cristianes i les mores segueix sent una realitat.

A dia de hui cal sumar un total de 1.701 integrants entre les 12 formacions de la creu. Per contra, les 12 comparses de la mitja lluna són pràcticament el doble ja que són un total de 3.215 festers.

La comparsa amb més components és la de Mossàrabs, amb un total de 411, una xifra que quasi multiplica per 7 la comparsa amb menys integrants, que és la de Fontanos amb només 63 membres.

En el pòdium de les comparses més nombroses, als Mossàrabs els segueixen els Mudéjares, amb 394 components, i els Moros Berberiscos, amb 332 components.

Les dones ja representen el 42% del total de la massa festera, amb 2.076 efectius en actiu. En els Mossàrabs és on n’hi ha més dones, amb un total de 176. I en els Omeies són, en percentatge, la majoria amb un 73%.

RANKING DE COMPONENTS PER COMPARSA A FEBRER DE 2023

Els festers moros quasi dupliquen els de les comparses cristianes El Periòdic d'Ontinyent - Noticies a Ontinyent