Rafa Soriano serà l’alcaldable del PP a Ontinyent

La direcció regional del Partit Popular a la Comunitat Valenciana ha designat l’empresari tèxtil Rafa Soriano com el seu candidat a l’alcaldia d’Ontinyent per a les eleccions municipals de maig de 2023.

La decisió ha estat tota una sorpresa, encara que des del partit s’apunta que “s’estava treballant des de fa mesos sobre aquesta opció i, finalment, s’ha pogut portar a bon terme”. La designació compta amb el suport de la cúpula regional que dirigeix Carlos Mazón així com dels estaments provincial i local del partit. Des del PP d’Ontinyent ja s’ha manifestat que “es treballarà des de la unitat per tal d’aconseguir el millor resultat perquè això beneficiarà a la ciutat”.

Rafa Soriano, de 52 anys, casat i amb dos fills, és empresari tèxtil i dirigeix la seua pròpia firma Casabelladeco Creations des de 2002. Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de València i Master de Marketing de Distribució, entre els anys 1992 i 1996 va ocupar la vicepresidència de la Comissió de Control de la Caixa d’Estalvis d’Ontinyent.

En la seua trajectòria emprenedora també cal apuntar la creació d’empreses com Eurojaquard SL, en 1997, dedicada a la fabricació de teixit per a tapisseria i decoració i la comercial exportadora New Line Fabrics SL en 1999.  

Els arrels familiars de Rafa Soriano estan vinculats al popular Bar San Remo del barri de Sant Rafael i que va obrir la seua família a l’any 1969. Va ser un dels primers establiments de cafeteria i restaurant que, en l’actualitat, continua mantenint la seua activitat.