Els itineraris de la Memòria Democràtica d’Ontinyent estaran presents a FITUR

Ontinyent promocionarà a FITUR els itineraris de la Memòria Democràtica com a recurs turístic. El projecte elaborat per l’Ajuntament de la ciutat i patrocinat per la Diputació de València amb una subvenció de 17.900 euros, serà la novetat més destacada en la participació ontinyentina a la pròxima edició de la fira internacional de turisme, que tindrà lloc del 19 al 23 de gener al recinte firal IFEMA a Madrid.

“Els refugis són elements de la nostra història que havien esdevingut en espais sense ús amb el pas del temps, però que amb la seua recuperació van sent aprofitats amb èxit en les nombroses visites guiades que hem organitzat”, explicava la regidora de Turisme, Sayo Gandia.

L’itinerari recorrerà 12 punts on es comptarà amb panells amb mapes i informació sobre fins a 70 espais de rellevància històrica, que destaquen per haver acollit esdeveniments històrics locals en el període comprés entre l’inici de la Segona República i els primers anys de la dictadura franquista.

Junt amb els mapes i les notes breus d’informació històrica que es trobaran als panells, estarà la possibilitat d’accedir mitjançant un codi QR a informació ampliada en un lloc web, on els continguts explicatius es complementaran amb fotografies i documents de l’època. Sayo Gandia comentava que a l’edició d’enguany de FITUR també es farà especial atenció en la difusió d’Ontinyent com a seu del Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana.

Tanmateix, pel que fa a la promoció de les festes de Moros i Cristians, s’ha cancel·lat els desplaçaments de grups de la programació d’activitats musicals i folklòriques davant l’evolució de la pandèmia.