El bus urbà passa de 24.700 usuaris a vora 100.000 des que és gratuït

La gratuïtat del servei de bus urbà a Ontinyent ha servit per a multiplicar per quatre el seu ús per part de la ciutadania. Així s’explicava aquest dijous en una roda de premsa de balanç dels dos anys de municipalització del servei, que va passar a ser gratuït l’1 de gener de 2020, i que des d’aleshores ha passat de les 24.000 persones usuàries de 2019 a les prop de 100.000 que utilitzaren aquest mitjà de transport en 2021, i que en una recent enquesta valoraven el servei amb una nota de 9 sobre 10.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava la utilitat del servei i els beneficis adjacents que comporta, que inclouen la reducció en 10 tones de les emissions de CO2 a l’atmosfera; el suport a les persones amb recursos limitats o sense alternatives de desplaçament, majoritàriament dones; o la vertebració urbana i la comunicació entre els barris.

Pendent una nova línia

Inma Ibáñez posava en relleu com a aspecte clau en la millora del servei la incorporació dels dos nous autobusos amb un cost de 365.000 euros, amb espais interiors més amples alhora de més maniobrables. A més a més, s’ha millorat i uniformat la imatge de les marquesines, i s’està ja treballant en la digitalització de les parades perquè les persones usuàries sàpiguen el temps que queda per arribar l’autobús, així com en la creació d’una nova línia cap als polígons industrials.

La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, explicava que des del punt de vista mediambiental “també hem contribuït a la disminució de la congestió urbana del trànsit, tot seguint la línia encetada per afavorir la mobilitat sostenible dins la qual hem ampliat l’anell ciclopeatonal o posat en marxa el servei de prèstec de bicicletes elèctriques, entre d’altres”.

D’altra banda, Natàlia Enguix, posava en relleu el caràcter social, igualitari i feminista de la gratuïtat del bus urbà, ja que s’ha permés garantir el dret a la mobilitat d’aquells sectors de la població més vulnerables tan econòmicament com socialment; i especialment a les dones, el grup de població més afectat, perquè segons l’enquesta realitzada per l’Ajuntament d’Ontinyent, el 76,8% dels passatgers habituals són dones, les quals en molts casos no disposen de carnet de conduir i necessiten algú per acompanyar-les.

Una enquesta mostra un “9 sobre 10” de satisfacció amb el servei

Durant els mesos d’octubre i novembre de 2021, la regidoria de Transport va encarregar la realització d’una enquesta directa a l’empresa Investrategia, que la va dur a terme a finals de novembre en diferents parades i amb un univers de prop de 300 persones usuàries, amb un marge de confiança del 95,5%.

Entre els resultats de l’enquesta destaca que la mitjana de la valoració de l’autobús és d’un 9 sobre 10. Un 50% de les persones entrevistades responien que no cal cap millora per al servei actual, mentre que un 13% suggeria una major freqüència de pas (en desembre de 2021 estava establida en un total de 30 minuts) i un 5,6% feia referència a “més parades”.