Els Jutjats d’Ontinyent s’acaben de quedar sense una peça clau

Un nou colp per al funcionament dels Jutjats d’Instrucció i de Primària Instància d’Ontinyent. Si en els últims mesos les queixes, sobretot per part dels professionals, s’han anat acumulant per la deficient actuació que estan tenint, ara el panorama a curt i mig termini es complica encara més. Segons han informat fonts de la professió jurídica a la ciutat, els Jutjats número 3 i número 4 d’Ontinyent s’han quedat sense Lletrat de l’Administració de Justícia.

El Lletrat de l’Administració de Justícia és la figura que abans de 2015 es coneixia com a Secretari Judicial. La seua funció és indispensable dins del desenvolupament normal d’un jutjat. Es tracta de funcionaris públics que compten amb un estatut propi i exerceixen les seues funcions amb el caràcter d’autoritat, i ostenten la direcció de l’Oficina judicial.

En els últims mesos la situació ja era precària perquè faltava el Lletrat de l’Administració de Justícia en el Jutjat número 3 i el del 4 assumia les funcions dels dos, però ara, amb la marxa del Lletrat del número 4, s’ha creat un buit. Segons les primeres informacions que s’han avançat, com a solució provisional, se’n faran càrrec dos gestors de borsa, treballadors no titulats com a Lletrats. No s’ha anunciat el temps que aquesta situació interina va a prolongar-se.

Des del sector professional dels advocats ja s’ha manifestat la preocupació davant aquesta realitat perquè, segons expliquen “el Lletrat d’Administració de Justícia és el que dóna impuls a les tramitacions. Ja estàvem en precari i ara estem pitjor. És un colp molt dur perquè pot suposar una pèrdua en l’agilitat i en la qualitat dels serveis judicials”.