Els majors de 70 anys es vacunaran en els centres de salut a partir del 25 d’octubre

Els candidats per a rebre una tercera dosi, després de les persones immunodeprimides i els majors en residències, són les persones de més de 70 anys, les quals sumen prop de 700.000 en la Comuintat Valenciana. La rebran després de l’aprovació de la Comissió de Salut Pública, que atén a una resolució de l’Agència Europea dels Medicaments (EMA). A la Comunitat Valenciana hi ha prop de 276.000 persones de 80 o més anys i 437.000 d’entre 70 i 79, segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística. Els següents candidats són les persones de 65 a 69 anys, 267.000 persones en la Comunitat Valenciana.

Una gran part dels 20.317 majors en residències, que es troben dins d’aquests grups d’edat, ja l’estan rebent. En concret, ja ho han fet 14.592, segons apunta Sanitat. També un elevat percentatge de les 37.000 persones immunodeprimides o de risc se situen en aquestes edats. Entre les persones de risc, s’ha immunitzat a 6.362 valencians. Les vacunes a persones immunodeprimides i de risc s’estan injectant en hospitals i centres de salut.

Segons els estudis de la farmacèutica Pfizer-BioNTech, una tercera dosi injectada sis mesos després de la primera “mostra un increment en els nivells d’anticossos en persones de 18 a 55 anys”. L’objectiu: garantir que la immunitat no s’esvaïsca i que les persones majors assolisquen una immunitat òptima. Tot apunta al fet que els majors rebran la tercera dosi de Pfizer, independentment de la vacuna amb la qual es van vacunar en un primer moment.

La possible data d’inici per a l’ampliació de la campanya de vacunació és el 25 d’octubre. No obstant això, la tercera dosi coincideix en el temps amb la campanya de vacunació de la grip. Així, ambdues vacunes (contra la Covid-19 i la grip) podrien posar-se en el mateix moment, el que estalviaria desplaçaments, encara en diferents parts del cos.