Les ordenances fiscals 2022 posen el focus en la generació d’energies netes

L’Ajuntament d’Ontinyent ha presentat hui, 7 d’octubre, les ordenances fiscals per al 2022. Un exercici on es pretén ajudar a les famílies i a les empreses. En aquest sentit, han decidit congelar tots els impostos i taxes municipals. A més, es mantenen totes les rebaixes fiscals aplicades des dels últims 10 anys, especialment aquelles vinculades a la promoció econòmica i la generació d’energies renovables. Des de l’Ajuntament, seguiran bonificant l’impost de béns immobles i l’impost d’activitats econòmiques a les empreses que generen i mantinguen l’ocupació. “Hem de ser capaços de sostenir el teixit productiu de la nostra ciutat i de crear escenaris per a facilitar noves contractacions”, emfatitza Natàlia Enguix, regidora de Govern Obert. Amb aquest objectiu, continuaran ajudant a la rebaixa dels impostos municipals tant a les empreses que aposten per Ontinyent com als autònoms.

En un context on s’ha produït una alça descontrolada en el preu de l’energia, el govern local busca aprofundir en la seua política d’ajudar a la generació d’energies netes. Com? “Mantindrem el paper d’incentius fiscals i rebaixarem els impostos a l’autoconsum energètic, reduint en un 50% l’impost de béns immobles i l’impost d’activitats econòmiques tant a particulars com a empreses. Pràcticament, eliminem amb una rebaixa del 95% l’impost de construccions per tal que s’implanten sistemes d’aprofitament d’energia solar o tèrmica”, explica Enguix. Aquestes mesures van en la línia de caminar cap a una transició en el model energètic més sostenible tant per al medi ambient com per a les economies familiars i d’empresa. Natàlia Enguix recorda que mantenen els incentius a les xicotetes reformes d’habitatges, de manera que es bonifica l’impost de construccions en un 95% a les obres que tinguen un pressupost inferior a 60.000 euros. Per la seua part, l’exempció de la taxa d’ocupació de via pública per taules i cadires es manté vigent durant el 2021 i s’estudiarà si aplicar-la de nou en el 2022.

D’altra banda, Enguix exposa que compten amb un sistema de pagament de tributs fraccionat com és el compte corrent tributari, el qual permet fraccionar en 12 mesos i sense interessos els tributs. El termini, recorda, finalitza el 30 de novembre. La ciutadania pot efectuar el pagament a través de la seu electrònica o acudint al departament d’Ingressos de l’Ajuntament.