Els Moros i Cristians d’Ontinyent, al Museu de la Seda de València

Ahir dijous s’inaugurava l’exposició ‘De la ruta de la seda a la Festa de Moros i Cristians’ al Museu de la Seda de València. A l’acte van estar presents l’Ambaixador d’Uzbekistán en Espanya, Jakhongir Ganiev, els regidors Calabuig Oviedo i Àngels Muñoz, el president de Festers Vicent Pla, així com una gran representació de la comparsa Mudéjares d’Ontinyent, al capdavant de la mateixa el president Enrique Micó i el que va ser últim capità en 2022, Alberto Climent, a més del comissari de l’exposició Rafael Ferrero.

L’exposició, que es podrà vore fins al mes d’octubre, mostra un gran arxiu gràfic amb el disseny del boato de la Capitania, a més dels tratges que van ser utilitzats el dia de l’Entrada, unes vestimentes que van ser confeccionades amb teixits de seda amb la tècnica ikat a Uzbekistan, a més de l’armadura del capità que també va estar treballada artesanalment al mateix país.

La Capitania dels Mudéjares 2020-2022 va crear tot un projecte cultural com a homenatge de la trajectòria tèxtil d’Ontinyent, recuperant tècniques ancestrals de teixeduria i creant un vincle amb l’artesania d’Uzbekistan.