Els ontinyentins Democracia guanyen el principal premi de disseny a Espanya

Són els Premis Laus, els més importants que s’entreguen a Espanya al sector del disseny gràfic i la comunicació visual. Ahir dijous, a Barcelona, entregaven els corresponents a l’edició de 2024. I un estudi de disseny ontinyentí, Democracia, amb els germans Javi i Marta Tortosa al capdavant, s’han coronat en aquesta edició.

Han aconseguit fins a quatre reconeixements, un Laus Or, un Laus Plata i altres dos de bronze. Laus Or en categoria campanya gràfica en moviment, que es la versió animada per a digital i Laus Plata en categoria direcció d’art i il·lustració en publicitat. Tot això per al cartell que van dissenyar durant les Falles de 2023 per a l’Ajuntament de València.

Els ontinyentins Democracia guanyen el principal premi de disseny a Espanya El Periòdic d'Ontinyent - Noticies a Ontinyent

Els Premis Laus de disseny són entregats per l’Associació de Directors d’Art i Dissenyadors (Adg-FAD), que treballa des del 1961 pel foment de la cultura del disseny gràfic i la comunicació visual. Són una cita anual que es celebra a Barcelona i s’han convertit en la referència fonamental a nivell nacional per al sector.

L’estudi Democracia suma aquests nous premis als que va obtindre la setmana passada en la gala autonòmica del disseny valencià. En concret va rebre un or, en la categoria gràfico-identitat corporativa, pel seu treball La Filmoteca, per a l’Institut Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana, “per la perfecta execució en què tots els elements donen un resultat dinàmic i sorprenent ”. També ha estat distingit amb tres plates: en la mateixa categoria per Zissou, per a Zissou Producciones; en gràfic -cartell, Design Market Barcelona, ​​per a FAD – Design Hub Barcelona i en la categoria gràfic-imatge coordinada, han premiat el disseny Mutesac, per a la Mostra de Teatre Espanyol d’Autors Contemporanis. Tot són dissenys de Javi Tortosa i Josep Lozano.