Els ontinyentins tripliquen l’ús de l’administració local digital en els últims dos anys

L’Ajuntament d’Ontinyent ha vist triplicat en dos anys la xifra de persones usuàries de la plataforma digital “La meua carpeta” posada en marxa des del consistori per facilitar la gestió telemàtica de rebuts, volants d’empadronament o certificats, entre altres qüestions. En total, des de 2021 a 2023 s’ha passat de 4.081 persones usuàries a 11.644, que han realitzat diversos tràmits de manera telemàtica.

El regidor de Modernització, Juan Pablo Úbeda, ha relacionat aquesta dada amb l’augment de l’ús de les oficines tàctils de tramitació existents a l’edifici central de l’Ajuntament i en el CIM de Sant Rafel, on a més de fer-se aquestes gestions es poden imprimir documents físicament o reenviar-los per correu electrònic. En paraules del regidor, “l’ús de les noves tecnologies estalvia temps i agilitza les gestions a la ciutadania, que cada volta utilitza més totes les eines que posem al seu abast des de les administracions. Una línia en la qual seguirem treballant i millorant detalls i funcionalitats per fer més fàcils les gestions a les persones”, assenyalava.

En aquest sentit, Úbeda feia referència al bon funcionament d’una de les últimes novetats, com és la possibilitat d’efectuar pagaments directes des de les oficines tàctils de tramitació amb la targeta de crèdit, passant-la pel lector en lloc d’haver d’introduir manualment les dades d’aquesta. “És només un detall, però suposa una millora que fa més còmode i fàcil l’execució del pagament”, apuntava. Des del dia 1 de gener d’enguany, quan es va implementar aquesta possibilitat, han estat 279 els pagaments web efectuats amb aquest sistema, per un import superior als 17.000 euros.

Úbeda, que destacava el bon treball del Departament d’Informàtica municipal en la gestió de la “Carpeta Ciutadana”, recordava que aquesta és accessible a través de la web municipal tant des de les oficines tàctils de tramitació com des d’altres dispositius connectats a internet, accedint amb certificat digital o DNI electrònic, Permeten obtindre volants i certificats d’empadronament en tres idiomes (valencià, castellà i anglés), així com gestionar tots els rebuts de l’usuari (pagaments, domiciliacions, multes, etc.).