Saül Gómez estrena davant dels Reis d’Espanya l’obra del 600 aniversari de Pamplona

El compositor i director musical Saül Gómez estrena demà divendres una obra dedicada al 600 aniversari del ‘Privilegio de la Unión’ que va suposar la creació del municipi de Pamplona. La peça ha estat encarregada per l’Ajuntament de Pamplona al compositor d’Ontinyent.

L’obra serà estrenada demà divendres en un concert que oferirà la Banda Municipal de Pamplona, “La Pamplonesa” dirigida pel contestà Vicent Egea, en una audició que tindrà lloc a partir de les 20.30 hores a la Plaza del Castillo. Al concert s’espera la presència dels Reis d’Espanya don Felipe i donya Leticia.

L’obra que ha composat Saül Gómez és una creació innovadora dins del seu ampli ventall fins ara perquè es tracta d’una obertura de concert que, a més segons els requisits de l’encàrrec, ha de ser una marxa que puga servir per a desfilar pel carrer. La peça ‘Unida por el privilegio’, d’uns huit minuts de duració aproximadament, serà escoltada demà per primera volta pel públic de la ciutat a la qual va dirigida.

Els actes del ‘600 aniversario del Privilegio de la Unión-Pamplona nos une’ rememoren la unificació dels tres burgos que existien a la capital navarra:  Navarrería, San Cernin i la Población de San Nicolás que es van reunir en una sola entitat després de segles de litigis i conflictes entre ells.