Els passaports per a participar en ‘La Nit dels Monstres’ ja estan disponibles als establiments de Comerç In

Fins ara ha estat una celebració espontània, una festa que no tenia ningú al darrere per organitzar-la o convocar-la. Simplement, s’havia anat asseient com un costum del calendari. La vesprada-nit del 31 d’octubre, calia anar a passejar pels carrers del Poble Nou en un Halloween sense normes i sempre imprevisible. Però enguany la nit del 31 d’octubre serà la Nit dels Monstres d’Ontinyent. I darrere estarà l’associació del Comerç In que pretén “crear una sinergia entre les famílies participants i el comerç local”.

L’entitat ha muntat aquesta activitat que tindrà unes característiques determinades. Es tractarà d’un ral·li de la por que se celebrarà entre les 19:30 i les 21 hores per uns carrers determinats de Poble Nou: Sant Josep, Puríssima, Sant Pasqual, Eres, Sant Domingo, Morereta, Llosa i Tomàs Valls. Fins a eixe dia els participants deuran arreplegar un passaport en qualsevol establiment adherit a Comerç In (no caldrà fer compra, només recollir-lo). Mentre dure el ral·li de la por hauran de buscar els quatre monstres que s’amagaran pel recorregut dels carrers inclosos. Hauran d’aconseguir el segell de cadascun dels quatre monstres estampat en el passaport. I després de completar els quatre segells tornaran a la plaça del Sant Domingo on bescanviaran el document per les llepolies típiques del dia.

L’Ajuntament, enguany, s’implica també en l’activitat i tancarà els carrers enumerats, a més d’aportar dues patrulles de Policia Local per vigilar el transcurs de la iniciativa. Tots els menors hauran d’anar acompanyats d’adults per poder participar-hi. L’activitat compta amb un disseny propi que ha estat realitzat per Gonzalo Gironés que s’ha inspirat en l’ambient dels carrers del Poble Nou que acullen tradicionalment aquesta celebració.

La Nit dels Monstres ha estat una idea que ha sorgit enguany de manera quasi vertiginosa. Com explicava la presidenta de Comerç In Ana Ferrero “naix per l’aportació d’un dels socis, Vicent Soriano. Va ser al principi de la tardor i d’una forma contra rellotge els nostres tècnics han materialitzat el projecte”, destacava la presidenta. La gerent de Comerç In, Marissa Nàcher obria la roda de premsa fent una puntualització: “La Nit dels Monstres d’Ontinyent ha vingut per a quedar-se. Tindrà continuïtat i en les pròximes edicions n’hi hauran més sorpreses”.

Des de l’entitat comercial es confia en l’èxit d’una activitat que, sense cap classe d’organització prèvia ja ha funcionat entre les famílies en anys anteriors i que, per tant, s’espera tindrà una gran resposta enguany. Però també s’avança que la intenció és crear una comissió que puga desenvolupar, amb més temps al davant, la celebració perquè continue creixent en anys futurs i convertir-se en una cita més del calendari festiu de la ciutat. El propòsit és atorgar-li una personalitat pròpia i diferenciada a l’extensa celebració de la nit de Halloween que ha arribat amb força en els últims temps.