fbpx

Els sindicats alerten que s’ha disparat la contractació a temps parcial

El sindicat UGT ha valorat les últimes xifres que s’han fet públiques a les nostres comarques sobre ocupació i atur. Segons el secretari comarcal d’aquesta central sindical, Raül Roselló, “la reforma laboral continua impulsant la contractació indefinida”, però adverteixen que han notat un “preocupant auge de la parcialitat”.

Sobre el primer aspecte, el de l’increment dels contractes indefinits, Rosselló sosté que “els resultats obtinguts durant el primer semestre de l’any confirma que la nova Reforma Laboral s’està mostrant eficaç a l’hora de la contractació indefinida”. Però també apunta el secretari general de la UGT a les nostres comarques que encara que aquestes xifres deurien haver estat “sinònim de qualitat d’ocupació, estabilitat i certesa per a la classe treballadora, es veuen entelats per un alarmant auge de la contractació a temps parcial”. En aquest sentit, a la Vall d’Albaida els contractes a temps parcial s’han disparat un 47,9 a la Vall d’Albaida, mentres que els de jornada completa suposen un 52%. Aquesta variació suposa un increment de 10 punts sobre les mateixes dades de l’any passat.

Pel que fa a la contractació en dades generals, a la Vall d’Albaida s’han registrat 2509 contractes aquest últim mes juny, cosa que ha suposat 301 contractes menys que el 2021 és a dir un 10’71% de descens interanual. Per gèneres, 1.092 han estat dones (43’52%) i 1.417 homes (56’48%). La contractació indefinida mensual és de 1.372 contractes (54’68%) i la contractació temporal és de 1.130 contractes, cosa que significa un 45’04%.

Icono de Validado por la comunidad