Els socialistes volen conèixer el pacte PP-Ens Uneix per a la Mancomunitat

El secretari comarcal del PSPV-PSOE, Fede Vidal, ha demanat transparència en l’acord per al govern de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida entre les dues formacions, PP i Ens Uneix. Concretament, en temes com la gestió directa dels residus, el camí per a continuar en una major professionalització de la Mancomunitat, l’ampliació de la cartera de serveis on els municipis sàpiguen quina full de ruta seguirà la Mancomunitat, ja que “tots els municipis no tenen les mateixes necessitats ni aspiracions” així com allò a “fer per desenvolupar el projecte Trèvol en tot el seu potencial”, així també com un tema capital com “és la gerència, pressupostada des de 2022, i si tindrà sou la Presidència”.
Des de les files del PP es reconeix que “la situació actual de la Mancomunitat des del punt de vista polític és que existeix un acord entre Partit Popular i Ens Uneix perquè el nou president siga l’alcalde d’Alfarrasí, el popular Ismael Sanvíctor”. Per la seua part des d’Ens Uneix “s’ha anunciat públicament que faran costat al candidat del PP en la Mancomunitat”.
A més el propi president en funcions del PP, segons informen els socialistes, “afirmava que no es convocaria el Ple per a l’elecció de president i continuaria treballant en funcions. Fet que dona com a resultat una total anomalia democràtica, prepotència i un abús d’autoritat que crea un mal precedent per a l’ens comarcal”.
Per altra part, “Ens Uneix és la força política que està portant a que Ontinyent recupere la gestió directa dels residus fora de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida”, recorden.
Fede Vidal, a la cloenda de l’executiva comarcal socialista ha explicat que el seu partit no vol bloquejar ni posar en perill l’estabilitat i continuïtat de l’ens comarcal: “S’abstindrem en la votació votació. Esperarem a llegir l’acord que tenen el PP i Ens Uneix, sobre el ‘full de ruta’ que pretenen implantar en la Mancomunitat per a prendre les posteriors decisions des del consens”.