Nova frenada a la Mancomunitat: ajornat el ple per a elegir president

La crisi sembla estar instal·lada de manera permanent en la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida que no acaba d’arrancar i posar en marxa el seu funcionament en aquesta legislatura. Després de la primera investidura d’Alejandro Quilis com a president i de la seua destitució al perdre la condició de membre nat com alcalde d’Albaida, tot estava enfocat per al pròxim dilluns 19 de febrer. La cita era a Ontinyent, a la seu de la institució en l’Avinguda de Sant Francesc. L’objectiu era triar nou president per substituir Alejandro Quilis. Les negociacions entre Partit Popular i Ens Uneix, que amb el canvi produït a Albaida tenen la majoria al ple, havien trobat un nom de consens per a presidir aquesta nova etapa: Ismael Sanvíctor, alcalde d’Alfarrasí.

Però les coses no semblen ser tant fàcils per a la Mancomunitat. El ple que estava convocat per al dilluns per la vesprada i que havia d’acabar amb l’elecció del nou president, s’ha ajornat.

La petició d’ajornament procedeix d’una de les forces claus en aquesta nova investidura, Ens Uneix. Els municipalistes estan d’acord amb el nomenament d’Ismael Sanvíctor però reclamen que totes les forces polítiques s’impliquen en la gestió de la Mancomunitat assumint delegacions. Una situació complicada tot i que socialistes i nacionalistes ja han anunciat que, en aquest nou context, no volen participar amb delegacions dins de la junta de govern.