Elu Mancebo: “No érem conscients del que suposava anar a les Olimpíades”

Molts el coneixen per ser el representant dels constructors i promotors de la comarca, però té un passat i present molt vinculat al món del deport. Ara, es compleixen trenta anys de la seua participació en els Jocs Olímpics de Barcelona, on va estar molt prop de portar la medalla a Ontinyent. Parlem del ciclista Elu Mancebo Herrero, Diploma Olímpic en els JJOO Barcelona 92, modalitat de 100 km contrarellotge.

“Vaig començar un poc per casualitat. Els meus cosins practicaven ciclisme i un dia mon pare va trobar una bicicleta i vaig pensar ‘vaig a provar'”. En aquell moment Mancebo tan sols tenia 11 anys, però ben aviat formaria part del Club Ciclista Ontinyent. Uns inicis que recorda com “fluixos” però que prompte canviaria. “Les meues característiques físiques no eren idònies, però a poc a poc vaig anar modulant el meu cos creixent i perdent pes”, comenta.

Quan li preguntem a l’ontinyentí com se sent un esportista en participar en una prova d’aquell nivell, és clar: “Vaig sofrir molt la veritat (riu). Tenia 23 anys quan vaig anar a Barcelona 92, però quatre anys abans vaig tindre molt mala sort. Jo estava preseleccionat per anar a les Olimpíades de Seül de l’any 88, però la mala fortuna va fer que una setmana abans dels JJOO sofrirà una caiguda i em trencarà la clavícula”. No obstant això, un any abans, en 1991, va participar en els Jocs del Mediterrani en Atenes i va guanyar l’or en la seua modalitat.

Finalment, van arribar les olimpíades de Barcelona i Mancebo es va fer amb el diploma olímpic. Des d’Ontinyent va eixir un autobús direcció a la capital comtal amb amics, familiars i part del Club Ciclista per a donar-li tota l’estima i suport. “Jo estava un poc alié perquè estava centrat en aquell moment en la participació. Però estava molt content veure’ls a tots allí”.

En l’actualitat Elu continua vinculat a la vida esportiva de la ciutat, dirigeix l’equip cadete en el Club Ciclista d’Ontinyent, a més és president del Club Martínez Valls Bàsquet. “El Club Ciclista d’Ontinyent m’ha donat tot el que soc i si puc aportar eixe granet d’arena perquè el club continue treballant per a traure ciclistes, ahí estaré jo”, conclou.