“Em presentaré a l’alcaldia amb independència de la sentència”

A menys d’un any per a les pròximes eleccions municipals, el rellotge electoral ja està en marxa. En 2023, Jorge Rodríguez complirà 12 anys com a alcalde de la ciutat i bona part de la seua trajectòria se situa ara, precisament en la vista oral que se celebrarà a partir de setembre i on se’l jutja pel denominat Cas Alqueria. Rodríguez no amaga la preocupació pel glop, però ha pres una determinació. “Em presentaré a la reelecció amb independència de la sentència”. Així ho ha afirmat en l’entrevista realitzada per a l’Extra de Festes del Periòdic d’Ontinyent.

Naturalment, només existeixen dos escenaris. Si es produeix una absolució, el camí quedarà buidat. Si hi ha sentència en contra dels seus interessos “la recorrerem i arribarem fins al final, fins a l’última instància en la qual es puga al·legar”. Davant la imminència del judici mostra el seu optimisme “tot eixirà bé”, i fonamenta aquesta perspectiva en què un dels principals testimonis de càrrec en contra seua, José Luis Vera “ha quedat desacreditat i desautoritzat pel Cas Azud”. Jorge Rodríguez percep que “hi ha un canvi a favor nostre en la credibilitat, sobretot en els mitjans autonòmics i nacionals que s’han fet eco”.

SENSE PLA ALTERNATIU
A menys d’un any de les eleccions i amb la carta d’intencions ja manifestada, Jorge Rodríguez reconeix que repetir resultat serà una empresa quasi impossible. “Mai vaig imaginar aconseguir 17 regidors, però tampoc 14”. En La Vall ens Uneix, no existeix en perspectiva un pla alternatiu per a substituir al cap de cartell. Tal com ja ha subratllat, Rodríguez es confia en la justícia. I es farà fins a l’últim moment, en l’última instància.