Ens Uneix vol equiparar les ajudes als Moros i Cristians a les de Falles

La diputada Natàlia Enguix traslladarà durant la próxima legislatura a la Diputació de València la necessitat d’establir ajudes específiques que equiparen les Festes de Moros i Cristians de la província a les Falles.

La diputada d’Ens Uneix ha explicavt que “demanarem que les festes dels Moros i Cristians a la província tinguen una línia específica d’ajudes, com passa amb les Falles. Açò suposarà que les comparses morocristianes legalment constituïdes tinguen accés a ajudes, ja que considerem que en els municipis del sud de la província i altres comarques on es fan estes festes tenen una entitat equivalent a les que tenen les falles en les localitats on estes es desenvolupen”.

En paraules de Natàlia Enguix, “els Moros i Cristians són una manifestació de les nostres arrels de la que s’ha de tenir cura i donar una atenció adequada. Tal com passa en les falles, es tracta d’una festa que a més genera ingressos i projecta la imatge dels municipis on es desenvolupa, arribant en alguns casos a tenir un important impacte econòmic en el turisme local”, assenyalava. Les ajudes que es plantegen inclouran també el suport a l’assoliment de declaracions d’interés turístic, que en el cas concret d’Ontinyent seria de la d’Interés Turístic Internacional en la que es va treballant a la localitat als últims anys.
La proposta d’Ens Uneix serà duta a terme per al seu debat al ple de la corporació valenciana. La legislatura es posa en marxa aquesta setmana i la formació d’Ontinyent està pendent encara d’entrar al govern que presideix Vicent Mompó.