Ontinyent adjudica una nova instal·lació pública d’autoconsum col·lectiu al CEIP Lluis Vives

L’Ajuntament d’Ontinyent ha finalitzat el procés d’adjudicació de la qual serà la segona instal·lació pública d’autoconsum col·lectiu a la ciutat, després de la que es va instal·lar recentment a l’edifici de la UNED per abastir d’energia “verda” tant aquest edifici com el de la Prefectura de Policia Local. Aquesta segona instal·lació s’ubicarà al CEIP Lluis Vives, estant en aquest cas associada a les oficines principals de l’Ajuntament, reduint en més d’un 35% el consum energètic extern d’aquestes instal·lacions. L’empresa adjudicatària determinada al concurs públic al qual optaven 12 empreses serà Sociedad Ibérica de Construcciones Eléctricas,SA, per un import de 42.229 euros, iva inclòs.

La regidora de Sostenibilitat, Gandia, destacava que “és una línia d’acció amb la qual volem donar exemple a la ciutadania d’aposta pel medi ambient, reduint les emissions de CO₂, i que a més genera un important estalvi econòmic per a l’Ajuntament”. En concret, s’instal·laran 68 panells d’energia solar fotovoltaica amb una potència de 29,7 kW totals a la coberta de la pista de futbet del CEIP Lluis Vives, aportaran energia tant al mateix centre com a les oficines principals de l’Ajuntament, en estar separats per només 477 metres de distància.

L’estalvi de consum extern aconseguit als edificis implicats en aquesta acció es preveu que siga del 35,39%, generant-se a més una part de vessament a la xarxa elèctrica amb compensació econòmica per a l’Ajuntament. Aquesta operació permetrà recuperar l’import del cost de la instal·lació en menys de deu anys, que serien encara menys si es té en compte que una part està subvencionada per la Diputació de València.

Gandia recordava a la ciutadania que existeixen diferents fórmules per sumar-se a l’autoconsum, i que al cas concret de l’autoconsum col·lectiu poden adreçar-se a la Comunitat Energètica Local (CEL) d’Ontinyent, entitat sense ànim de lucre que actualment formen ciutadans i xicotetes empreses, i que té el suport de l’Ajuntament, COEVAL i ATEVAL.

Aquesta acció se suma a altres destacades dutes a terme als últims anys des del Govern d’Ontinyent en matèria de sostenibilitat, com ara l’impuls al transport públic en bus gratuït, el sistema de préstec de bicicletes elèctriques, la reducció dels consums energètics dels edificis municipals i el foment de les energies renovables, amb la dotació als centres docents calderes de condensació d’alta eficiència; millora de l’envoltant tèrmica dels edificis que reformem; reducció de la potència en l’enllumenat públic; o altres instal·lacions fotovoltaiques com la del CIM de Sant Rafel.