Ens visita una primavera amb ponent i màximes de 26º

Després de ‘Filomena’ que va passar raspant la neu per la nostra zona i va deixar emblanquinades les serres durant alguns dies, ara les previsions de l’oratge apunten cap a un final del mes de gener on anem a passar directament a una primavera.

Serà una primavera interina, en principi de quatre dies, des de hui dimecres fins el diumenge. Els vents van a bufar de ponent i això aportarà una sensació tèrmica superior en alguns moments del dia. Només el diumenge, segons apunta la previsió de la pàgina Oratgenet de Jordi Payà, canviarà la direcció del vent cap a mestral. Ens esperen, a més, dies amb nuvolositat alta durant la major part de les jornades.

Però on més anem a experimentar eixa sensació de primavera anticipada serà en les temperatures. D’entrada les mínimes, que fa un parell de setmanes van estar sota zero, ara es dispararan fins als 14º del divendres. I d’altra banda, les màximes també van a canviar molt, pujant fins als 26º als que es podria arribar també el divendres, que seria el dia més calorós d’aquest episodi. El diumenge podríem observar ja un descens encara que es mantindran les temperatures suaus, sempre segons la previsió de Jordi Payà. Podeu anar seguint l’evolució d’aquesta primavera sobtada en la seua secció, en aquesta mateixa web on actualitza les previsions.