Es posa en marxa l’Escola d’Estiu Municipal

L’Ajuntament d’Ontinyent posarà en marxa una nova edició de l‘Escola d’Estiu Municipal per ajudar a conciliar la vida familiar i laboral de les persones. La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament d’Ontinyent, Natàlia Enguix, el regidor d’Educació, Òscar Borrell, i el regidor de Joventut, Jordi Vallés, han donat detalls d’una iniciativa inclosa al Pla Corresponsables, del Ministeri d’Igualtat i la Generalitat Valenciana, que conjuntament amb l’aportació municipal destinarà en 2023 un total de 150.000 euros a diverses accions amb aquest objectiu.


Natàlia Enguix recordava que dins “Corresponsables”, “a Ontinyent hem anat treballant en aquesta línia d’afavorir la conciliació, desenvolupant activitats als diferents barris com ara la ludoteca, tallers d’autoestima per adolescents, programes com museus en família, jocs en La Fira o tallers en Nadal”. La regidora anunciava que des del pròxim dilluns 22 i fins divendres 26 de maig s’obriran les inscripcions perquè 300 xiquets i xiquetes de 2 a 11 anys participen en aquestes escoles, que tindran lloc als col·legis del 3 de juliol al 4 d’agost, amb un cost de 40 euros i descomptes de fins al 75% per a famílies amb més d’una alumna o alumne inscrit.
Òscar Borrell explicava per la seua banda que enguany els centres educatius on es durà a terme l’Escola d’Estiu són el CEIP la Solana, el CEIP Vicente Gironés i el CEIP Lluis Vives. Els dos primers en una zona on la resta de col·legis estan sent objectes d’obres dins del Pla Edificant; i el tercer per correspondre-li en torn rotatori. El regidor posava en relleu que activitats com aquestes “són molt enriquidores, perquè l’educació no normal és fonamental per oferir una formació de qualitat als i les escolars en aquest temps d’oci estival”. Borrell apuntava que per complementar el Pla Corresponsables i les activitats extraescolars que posa en marxa la Generalitat Valenciana, la regidoria d’Educació també comptarà amb activitats extraescolars en juny.


Pel que fa al regidor de Joventut, Jordi Vallés recordava que el Pla Corresponsables també inclou una Escola d’Estiu gratuïta per a Adolescents a l’Espai Jove del carrer Joan XIII del barri de Sant Rafel, enfocada al jovent de 12 a 16 anys, amb 50 places gratuïtes disponibles. Enguany la novetat serà que l’horari serà de matí, complementant així l’obertura en horari habitual de l’Espai Jove. El regidor destacava l’interés d’una activitat “de gran interés per a continuar educant en valors a les i els ontinyentins del futur”.