Es torna a donar al play d’una vida social en pausa

Albaida escenificarà, diumenge 10 d’octubre, el retorn a la vida social, la reactivació del calendari festiu el més pròxim a com ho coneixíem en 2019. A les 19 hores està programada una Entraeta per a celebrar els Moros i Cristians 2021. No serà una Entrà a l’ús, atès que no hi haurà càrrecs. Però les comparses eixiran amb els seus vestits oficials i desfilaran formant esquadra. “Ací no entenem això de desfilar en batalló, és una cosa que no va amb la nostra manera de viure les festes”, avança el president de la Junta Central de Moros i Cristians, Vicent Manero, qui puntualitza que “tot és provisional i manca de confirmació”. Però la voluntat és clara i Albaida pot convertir-se en l’aparador del retorn de les celebracions morocristianes.

Ontinyent

Però no sols seran els Moros i Cristians d’Albaida el termòmetre per a mesurar aqueixa reactivació de la vida social de la festa popular i als carrers. Un dia abans, en la diada del 9 d’Octubre, la colla de Gegants i Cabets d’Ontinyent ha anunciat la festa del seu 75 aniversari en la Plaça del Barranquet. Aquests tornen al carrer i ho fan per a ballar a les 19:30 hores en la plaça de la Coronació. L’acte consistirà en un concert que comptarà amb la col·laboració de grups de música com Menestrils, El Regall i La Colla Ontinyent. Des de l’Associació de Gegants i Cabets d’Ontinyent conviden a la ciutadania perquè acudisca a aquest esdeveniment didàctic i cultural.

Mig any alcoi

A pocs quilòmetres, a Alcoi, ja s’avança que es recuperen els ingredients fonamentals del Mig Any: concurs de l’Olleta i, sobretot, Entraetes per Sant Nicolau i Sant Llorenç. Algunes de les bandes de música d’Ontinyent confirmaven en el debat del Club Barcella que estan en converses per a prendre part tant a Albaida com a Alcoi.

El calendari festiu en la capital de la Vall d’Albaida sempre està carregat amb un últim trimestre en el qual se succeeixen les celebracions. A la vista queda la Fira, de la qual ja va avançar aquest periòdic que tindrà un plantejament similar a 2019 quant a atraccions i llocs de venda. A més, es reobrin les seus de les comparses després de la caiguda de les restriccions d’aquesta setmana. També queda en el camí de novembre Santa Cecília, festa dels músics, on segurament es recuperarà la seua presència als carrers.

Puríssima

Les festes patronals de la Puríssima poden tindre, si la situació continua acompanyant, els escenaris dels actes massius en els carrers. La junta ja treballa per a recuperar l’Ofrena. I, encara que no està decidit encara, no es descarta la celebració del Bou en Corda el primer cap de setmana de desembre.