‘Estem salvats’ de l’IES l’Estació, projecte guanyador del Concurs de Guió Any Berlanga

L’alumnat de 4t ESO de l’IES l’Estació d’Ontinyent ha guanyat el ‘Concurs de guió Any Berlanga‘, que organitza À Punt i Escola Valenciana, amb la finalitat de conmemorar el centenari del cineastà valencià. L’alumnat ontinyentí ha presentat el projecte ‘Estem Salvats‘ que ha estat valorat per “la seua correcta construcció del guió litrerari” i “l’adaptació de l’essència berlanguiana al món educatiu, amb personatges ben definits amb els diàlegs”.

Aquest reconeixement comportarà la gravació en format curtmetratge de la història que s’ha presentat. Per això, la classe guanyadora podrà inscriure’s en un taller de llenguatge audiovisual dirigit per professionals que ajudaran a adequar el guió i fer-lo viable per a un rodatge. D’aquesta manera, l’institut es convertirà durant els dies 25, 26 i 27 de maig en un plató de cinema on podran participar els alumnes implicats en aquest projecte així com tot aquell professorat que desitge col·laborar. L’estrena del curtmetratge serà a la Filmoteca de València i la seua difusió anirà a càrrec de la televisió autonòmica.

El jurat ha estat format per Rodolf Sirera, representant de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual; Rafa Piqueras, productor executiu de LOF Mèdia; Albert Vicent, en representació d’À Punt Mèdia i Josep Andrés, en representació d’Escola Valenciana, han valorat l’alt nivell de les propostes rebudes al concurs.