La Vall d’Albaida disputarà la final del torneig de raspall de Mancomunitats

Les dues finals del quart torneig de Mancomunitats-Enerhi de raspall tindrà lloc aquest dissabte 21 de maig a Castelló de Rugat, a partir de les 17:15 h. El torneig que té com a objectiu promocionar l’esport de la pilota valenciana enfrontarà a la Mancomunitat de la Vall d’Albaida i la de la Ribera Alta , a més serà retransmesa en directe per À Punt. Aquesta nova edició també incorpora una categoria de joves que tindrà lloc al mateix trinquet una vegada finalitze la partida professional (19:00 h).

L’equip d’elit de la Vall d’Albaida l’integren Iván, Murcianet i Raül —en un primer moment anava a jugar Canari, però una lesió no ha fet possible que estiga a l’encontre—mentre que l’equip de la Ribera Alta està format per Vercher, Seve i Lorja. Pel que fa a la modalitat juvenil, la final tindrà lloc entre Favarero i Momparle (Ribera Alta) i Boronat i Sergi (la Costera- Canal).

La presentació de les finals ha tingut lloc al saló de plens de la Mancomunitat de la Vall Albaida, el seu president Vicent Gomar, destacava la importància del torneig per promocionar aquest esport valencià i els seus trinquets. “Aquest torneig ha fet possible que els trinquets també tinguen un poquet de vida i als aficionats els han fet tornar a creure en què la pilota valenciana té futur”. Per la seua part, el president de la Fundació Pilota Valenciana, Joan Alepuz, posava en relleu la dimensió econòmica i social que suposa la prova esportiva per als municipis valencians. “Açò implica un coneixement dels nostres pobles, que la gent és desplaça d’uns als altres, que existisca una interrelació. En definitiva, una vertebració del territori tan econòmica com socialment”, concloïa.