En els últims dies les cues a les gasolineres estan fent-se ben visibles a totes les ciutats. Ontinyent no és cap excepció. A banda de l’increment gradual dels preus del combustible ha sorgit el dubte sobre el subministrament. La causa d’aquesta inquietud és la vaga del transport que s’ha anunciat per a la setmana que ve.

Un audio que circula durant els últims dies per les xarxes socials ha creat confusió al voltant de la seguretat en la continuïtat del servei.

Amb tot, des de les empreses de servei de combustible que treballen a la ciutat s’ha afirmat que el subministrament està garantit i que no han d’haver problemes. Per això no s’entenen aquest tipo de ‘bulos’ o ‘fakes’ que circulen i que perjudiquen els interessos de la ciutadania en general.

No és l’únic audio-fake que ha circulat en els últims dies al voltant de la vaga del sector del transport. També n’hi ha altres que inciten a la compra desmesurada d’oli i productes bàsics tot i anunciant un desabastiment dels supermercats. Els ‘bulos’, ‘fakes’ o notícies falses que es viralitzen per les xarxes van tindre repercusió prou negativa durant el temps de la pandèmia, sobretot al principi. Cal recordar tots aquells que suggerien fer acopiament de paper higiènic, per exemple.