Fede Vidal, secretari general del PSPV-PSOE de la Vall d’Albaida

El PSPV-PSOE de la Vall d’Albaida va celebrar aquest diumenge, 13 de març, el seu 13 Congrés comarcal del qual va eixir un partit “unit i fort” amb l’aprovació unànime de la nova executiva encapçalada per Fede Vidal, alcalde d’Alfarrasí, que ocupava l’única candidatura a la Secretaria general. Igualment, el comité comarcal i l’informe de gestió de l’anterior secretari de la comarca, Antonio Esquinas, van ser refermats per aclamació.

La cita va comptar amb la presència de càrrecs orgànics i institucionals. Així, estigueren presents la secretària autonòmica d’Economia, Rebeca Torró, i la directora general de l’Agenda valenciana antidespoblament, Jeannette Segarra, ambdues integrants igualment del comité executiu nacional del PSPV-PSOE.

L’executiva provincial va estar amplament representada amb el secretari general, Carlos Fernández Bielsa; la presidenta, Neus Garrigues; el secretari d’Organització, Vicent Mascarell, i la portaveu, Pilar Sarrión.

Durant la seua intervenció, Fede Vidal va refermar el treball en equip “per a créixer com a equip” perquè les polítiques socialistes “esdevenen l’instrument més útil per a millorar la vida de la gent”. Així, el nou secretari general va apostar per “estendre els governs del PSPV-PSOE al màxim nombre d’ajuntaments de la Vall d’Albaida i consolidar el model comarcal” representant per la formació “que vertebra el territori”.

La defensa del desdoblament de la CV-60 i la millora de la línia ferroviària Xàtiva-Alcoi van constituir algunes de les reivindicacions per continuar engrandint la comarca al costat d’altres iniciatives ja en marxa com l’hospital a Ontinyent, el Fons de cooperació o el treball realitzat des de l’Agenda AVANT per fer front al despoblament.

Finalment, la clausura va estar a càrrec de Rebeca Torró, secretària autonòmica d’Economia, qui va incidir en la singularitat de la Vall d’Albaida per tenir-hi “un dels sentiments comarcalistes més arrelats en l’imaginari col·lectiu” dels seus habitants. Igualment, Torró va apostar per “continuar transformant i millorant la vida de les persones”.