Festers decidirà el divendres sobre la celebració del Dia del Crist a Santa Ana

Les Festes de Moros i Cristians de 2020 estan suspeses. Però ha sorgit una iniciativa per a celebrar el Dia del Crist que hauria estat el diumenge 23 d’agost. Des de l’esglèsia ja s’ha comunicat que n’hi ha intenció de portar a terme una celebració religiosa que, en tot cas, seria a l’ermita de Santa Ana.

Ara serà la junta de govern de la Societat de Festers la que decidirà al voltant de l’organització d’aquest acte. Ho farà el pròxim divendres en una sessió en la qual també es parlarà sobre l’estat de compters de l’entitat durant el primer semestre. Segons el reglament de la Societat de Festers, l’organització de l’acte correspon a la institució, tal i com s’ha explicat des de la pròpia Societat.

L’Arquebisbat ja s’ha pronunciat favorablement al voltant d’aquesta celebració que consistiria en una missa solemne pels festers difunts, per les víctimes de la pandèmia i petició d’intercessió. La imatge del Morenet presidiria la cerimònia a l’esplanada de l’ermita.

Igualment la imatge del Crist presidirà altres cerimònies que tindran lloc el dia de Santa Ana, 26 de juliol, i el dia del Salvador, 6 d’agost, data en què tradicionalment es celebrava la seua festa.