fbpx

Les mascaretes són obligatòries a tot el territori valencià, en tot moment

És la notícia del dia. Es veia vindre tal i com estan evolucionant els casos dels rebrots a tota la Comunitat Valenciana. La mesura, a més, fa seguiment de les decisions similars que s’han adoptat a altres territoris autonòmics. Des d’aquest dissabte 18 de juliol, l’ús de les mascaretes és obligatori a tota la Comunitat i en tot moment.

Ho ha anunciat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, en una roda de premsa en què ha donat a conèixer la decisió aprovada pel Consell. La mesura es pren per intentar frenar l’avanç dels rebrots que s’estan detectant al territori autonòmic, 20 en aquestos moments.

La norma tindrà, però, algunes excepcions, com per exemple queda exclòs l’ús de la mascareta en les piscines, platges i espais oberts de natura. Tampoc s’exigirà en aquelles persones que pateixen problemes respiratoris o malalties que poden agreujar-se amb la incorporació de la mascareta.

La Conselleria ha incidit també que l’ús de la mascareta també serà obligatori en les terrasses i espais d’oci en aquells moments en que no s’estiga consumint. S’haurà de portar en la via pública, espais a l’aire lliure i tancats d’ús públic a partir dels sis anys. D’altra banda s’ha assenyalat que preferentment s`hauran d’utilitzar les mascaretes quirúrgiques i les higièniques. S’haurà de portar de manera correcta, cobrint nas, i boca fins el mentó. No es permet l’ús de la mascareta amb vàlvula exhalatòria, excepte en l’àmbit professional per al cas en que aquest tipus de mascaretes puguen estar recomanades.