Festers plantejarà a Conselleria baixar el Crist en agost

Les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent no se celebraran aquest any com les últimes, en 2019, però des de la Societat de Festers s’està treballant per a poder dur a terme, almenys, algun tipus d’iniciativa.

En aquest sentit, en el debat del Club Barcella que El Periòdic d’Ontinyent va emetre el dijous s’incloïa una entrevista a Vicent Pla, president de la Societat de Festers, en la qual deixava clar que “no anem a invertir ni un euro en un acte que prèviament no ens asseguren que es puga celebrar”.

El debat sobre el futur de les Festes d’Ontinyent i la seua forma, avançava Pla, “es produirà al si de la junta de govern on estan representades les 24 comparses” i, per tant, reclamava “respecte” per als processos que s’encetaran al voltant de les decisions “i als temps que manege la junta”.

COMMEMORAR
Vicent Pla se sincerava per reconéixer que “unes Festes tal com les coneixem serà difícil que es puguen celebrar enguany”. Però admetia que “això no impedeix que puguem treballar certs actes per tal de commemorar el que serien els dies grans de les Festes”. El president subratllava que commemorar no significa celebrar “perquè no estem per celebrar res”. I recordava que les banderes onegen a mitjana altura des de fa un any en record de les víctimes de la pandèmia.

Sobre la possibilitat de programar alguns actes, el president reconeixia que ja s’està traçant un esborrany i en les línies del mateix prioritzava que “anem a treballar perquè el Crist baixe en el mes d’agost a Sant Carles. I també estem treballant en un acte en homenatge als festers difunts”. En tot cas des de Festers s’emplaçava a una reunió que es mantindrà, previsiblement, al mes d’abril amb la Conselleria de Sanitat i que “hem de veure quin és el marge de maniobra que ens deixen”.

Encara que queden cinc mesos al davant i “poden passar moltes coses”, tots els indicadors apunten al fet que “no es faran unes Festes com les coneixíem fins a 2019”. El que quedava clar és que, a partir d’experiències com el Mig Any de 2021, des de Festers es llançarà algun tipus de programació per a l’estiu.