Marzà: “El pròxim curs Ontinyent tindrà seu de l’EOI de la Vall d’Albaida”

El conseller Vicent Marzà ha visitat diverses poblacions de la Vall d’Albaida per a comprovar de primera mà elements de recuperació patrimonial i la millora d’instal·lacions educatives en la comarca. En aquest marc, el responsable de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha confirmat que el pròxim curs Ontinyent tindrà una seu de l’EOI i s’establirà com a referent de la comarca respecte de l’ensenyament de llengües.

Segons el conseller Marzà: “Açò suposa la transformació de l’actual secció de l’EOI de Xàtiva a la capital de la Vall d’Albaida en seu pròpia i és una aposta clara que fem per a la millora i ampliació del servei públic d’ensenyament d’idiomes a la comarca central. Així contribuïm a facilitar encara més la formació en llengües a unes poblacions amb un teixit empresarial i financer que, en molts casos, tenen un tracte habitual amb el món empresarial d’altres països. Una millor consolidació en ensenyament d’idiomes ajuda a l’economia de la zona. Alhora l’EOI és un centre fonamental per assegurar els serveis formatius al conjunt de la ciutadania de la comarca, tant d’Ontinyent com de totes les poblacions que en formen part”.

L’EOI de la Vall d’Albaida naix amb la vocació de donar servei als 34 municipis de la comarca, que sumen una població d’unes 90.000 persones, 35.000 de les quals viuen a Ontinyent. Aquest curs la secció forma uns 450 alumnes i ofereix estudis en quatre llengües: alemany (nivells A2 i B1), anglés (A2, B1, B2 i C1), francés (A2 i B1) i valencià (C1 i C2).

La creació de la nova EOI de la Vall d’Albaida s’emmarca en el redisseny del nou mapa d’EOI valencianes que duu a terme Educació de la Generalitat amb l’objectiu d’estendre per tot el territori la formació en llengües, que són uns estudis claus en la millora de l’ocupabilitat de les persones. Amb l’escola oficial d’idiomes d’Ontinyent seran 25 les EOI del sistema educatiu valencià, que disposen de 49 seccions distribuïdes en 67 municipis i ofereixen formació en 17 llengües: alemany, anglés, àrab, espanyol per a estrangers, èuscar, finés, francés, grec, italià, japonés, neerlandés, polonés, portugués, romanés, rus, valencià i xinés.

VALORACIÓ COMPROMÍS PER ONTINYENT

El grup municipal Compromís per Ontinyent ha valorat la notícia comunicada aquest dilluns pel Conseller d’Educació de la Generalitat Valenciana, Vicent Marzà, per a dotar a Ontinyent d’una nova Escola Oficial d’Idiomes (EOI) a partir del curs vinent. El regidor Nico Calabuig i la regidora Paloma Alberola han destacat la importància d’aquesta decisió com un pas més en la millora de l’oferta formativa d’Ontinyent i la comarca, i han traslladat personalment al Conseller l’agraïment pel treball realitzat per acomplir aquesta reivindicació històrica.

El regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha assenyalat que “aquesta notícia suposa un pas endavant fonamental per a la millora d’Ontinyent i la Vall d’Albaida en l’àmbit formatiu. Poder comptar amb seu pròpia de l’EOI, que a més serà referent de la comarca en l’ensenyament de llengües, és donar resposta a una reivindicació històrica, que demostra la voluntat de la Conselleria d’Educació d’apostar per la millora constant de les nostres necessitats, i invertir esforços i recursos en la nostra comarca, que té un nucli de població de 90.000 persones, 35.000 de les quals viuen a Ontinyent”.

Per la seua banda, la regidora i portaveu adjunta, Paloma Alberola, ha subratllat que “són els fets els que demostren la gran diferència en la forma de gestionar un àmbit tan important com l’educació que té l’actual Conselleria, amb Vicent Marzà al capdavant, respecte als governs anteriors. Com hem dit en diverses ocasions, quan Compromís governa, Ontinyent ix guanyant, i prova d’això és l’aposta indubtable i ferma de l’equip de Marzà per la nostra ciutat, no només amb aquesta nova EOI de la Vall d’Albaida, sinó també amb els més de 25 milions d’euros destinats per la Conselleria d’Educació a inversions en infraestructures educatives que està suposant el Pla Edificant a la nostra ciutat”.