Gota freda a Ontinyent: més de 45 l/m2 aquesta vesprada

L’episodi de pluges que ja ha començat a afectar a la nostra ciutat està creant molta expectativa degut a les alertes que s’han llançat des dels mitjans de comunicació autonòmics i estatals. El responsable de la secció meteorològica de la pàgina web El Periòdic d’Ontinyent, Jordi Payà, manifesta que “les previsions que hi ha fins ara no hi son matemàtiques, cal veure com evolucionarà la situació”.

A la zona d’Ontinyent i la Vall d’Albaida la situació més complexa, segons les previsions d’Oratgenet, es viurà a partir d’aquesta vesprada. La província de València es troba en avís taronja per precipitacions que podrien aplegar als 150 l/m2 en 12 hores. “Aquesta vesprada serà el moment màxim de les precipitacions”, explica Payà, “mentre que demà hi haurà una treva al centre i sud de la Comunitat Valenciana, que vindrà acompanyada d’un lleuger augment de les temperatures”.

L’Agència Estatal de Meteorologia preveu que a Ontinyent la major quantitat de pluja s’arreplegue a partir de les 17 hores d’aquesta vesprada, amb quantitats que podrien aplegar fins als 47 l/m2. Segons AEMET, a la ciutat les precipitacions seran més débils a partir de les 20 hores.

Fins al moment, segons les xifres recollides per les estacions meteorològiques que col·laboren amb l’Associació Valenciana de Meteorologia, AVAMET, a Ontinyent s’han registrat més d’11 l/m2.

Tota la informació actualitzada sobre l’evolució d’aquesta gota freda es pot trobar a la nostra pàgina web de la mà de Jordi Payà d’Oratgenet.