Estaven nominats a dues de les cinc categories. Finalment s’imposaven el Premi Especial Cámara de València a la Jove Empresa Internacional 2020. L’empresa ontinyentina Inaltech ha collit un nou reconeixement a la seua actual línia de producció. El guardó dóna un suport important a la difusió d’aquesta empresa tecnològica que ja és present en més de 25 països en els quals, enguany, està entrant amb força sobretot a partir del desenvolupament d’investigació del seu projecte DISINVIRUS de desinfecció i protecció i per combatre la pandèmia de COVID- 19. Fins a 14 dispositius de desinfecció han desenvolupat en els set primers mesos de pandèmia. L’empresa que va sorgir en 2010 compta amb una plantilla de 50 treballadors i factura 4 milions d’euros anuals.
Inaltech ha aprofitat aquesta conjuntura per a créixer internacionalment, “des del Kremlin fins a Cuba”, s’emfatitzava en la presentació de l’empresa guanyadora en la gala. Un exemple és el recent acord que s’ha aconseguit, després de diversos mesos de negociació, amb Guinea Equatorial, per a instal·lar equips mesuradors de temperatura i arcs d’ozó desinfectant en el Parlament i alguns edificis governamentals del país centreafricà.
La secretària autonòmica d’Economia, Rebeca Torró, que formava part del jurat va presidir l’acte de lliurament de premis. “Té molt mèrit l’afany d’un jove emprenedor en posar en marxa un projecte empresarial per la quantitat d’obstacles que ha de superar”, declarava Rebeca Torró, al mateix temps que destacava el coratge dels nominats, “sou un exemple de lideratge” en els diferents sectors productius. A més, va tindre una picada d’ullet “als meus paisans d’Inaltech” pel seu premi aconseguit en la categoria d’internacionalització.
La secretària autonòmica d’Economia va assegurar que aquesta iniciativa posa en relleu la “sensibilitat, talent i ganes de treballar” dels guardonats. Va afegir que l’objectiu fonamental del govern autonòmic és “la reactivació econòmica”.