Incompleixen la prohibició de cremes agrícoles per l’estat d’alarma

Mentre dure l’estat d’alarma queda totalment prohibit realitzar cremes agrícoles. Així de contundent és la norma, però no tota la ciutadania està complint al 100% la prohibició.
Des del consistori ontinyentí van informar en el seu dia que quedava així anul·lat el Pla Local de Cremes, però hi ha ciutadans que no s’han donat per assabentats i continuen calant foc a les restes agrícoles.
Es tracta, segons informen fonts municipals, “casos aïllats, ja que la gran majoria estan complint la normativa”.

Aquests casos puntuals són fàcilment detectables per la ciutadania, que no dubta a alertar la policia, ja que la columna de fum en diferents punts del disseminat és visible des del nucli urbà.
En l’última setmana des del consistori expliquen que s’han registrat almenys avisos en sis ocasions diferents. Així hi ha constància també a les xarxes socials referents a Ontinyent.
Com apunta el regidor de Policia Local, Pepe Gandia, “la ciutadania està molt conscienciada i diferents avisos en ocasions es refereixen a la mateixa foguera”.

Pel que fa a la situació que es produeix quan s’identifica el lloc de la crema i els agents informen que està prohibit, “els ciutadans solen contestar que desconeixen la mesura i apaguen el foc de seguida”, afegeix. Per tant, informació i conscienciació perquè no es creme durant l’estat d’alarma.