Inicien la campanya ‘Si tens un gos, tens una responsabilitat’ per mantindre una ciutat neta

L’Ajuntament d’Ontinyent a través de la Regidoria de Sostenibilitat ha llançat una campanya de sensibilització per a la recollida d’excrements canins, que inclou els lemes “El gos és teu, el carrer de totes i tots”, “Respecta al teu veïnat”, “Una ciutat neta és una ciutat sana” i “Si tens un gos, tens una responsabilitat”.

Així, la regidora de l’àrea, Sayo Gandia, explicava que “aquesta campanya forma part d’un conjunt d’accions que des del consistori encetarem en les pròximes setmanes per fomentar el civisme entre la ciutadania perquè la seua implicació és fonamental per continuar tenint una ciutat neta”, manifestava. El regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, que la pandèmia de la Covid.19 ha fet que des de l’Ajuntament estem reforçant la neteja d’espais públics. Per això, és molt important que la ciutadania s’implique i col·labore no deixant que orinen en zones no habilitades ni deixant excrements de les seues mascotes als carrers”, manifestava.

Aquesta campanya està formada per 5 imatges diferents que s’han publicat a les xarxes socials municipals (Facebook i Twitter), però també a tots els MUPIS de la ciutat perquè “quan una persona passege el seu gos poguera veure aquests missatges i prevenir la seua conducta incívica perquè no podem oblidar que els animals no són responsables, però si les persones propietàries”, incidia.

La regidora Sayo Gandia exposava que aquesta campanya els protagonistes són els mateixos gossos. “Volíem incloure el rostre de gossos perquè foren ells els que d’alguna manera conscienciaren als i les propietàries de la importància de mantenir la ciutat neta. Així, Sayo Gandia manifestava que aquesta campanya sorgeix perquè s’ha observat un deteriorament en alguns arbres de la ciutat a conseqüència de l’orina dels canins i “per evitar haver de reposar aquest arbrat viari per actituds incíviques i totalment evitables. Un canvi que no sols té un cost econòmic extra per a totes i tots sinó que, a més, implica un temps d’espera per tornar a veure el creixement dels arbres”, manifestava.

A més, en aquesta primera campanya de sensibilització es recorda que l’acció d’abandonar excrements canins als carrers de la ciutat està sancionada amb un import que pot arribar fins als 600€, segons el que estipula a l’ordenança municipal.