Un espectacle pirotècnic per no perdre l’esperança

“No podem celebrar les nostres festes, però si gaudir d’un acte simbòlic que representa que allò que no anem a perdre és l’esperança”. Així es referia la regidora de Festes d’Ontinyent, Àngels Muñoz, a l’espectacle pirotècnic que tindrà lloc el pròxim 7 de desembre a la ciutat, en homenatge a les festes patronals en honor a la patrona de la ciutat, la Puríssima Concepció, que han hagut de suspendre la gran majoria d’activitats que tradicionalment tenien lloc en aquestes dates.

L’espectacle “Que no s’apague la llum de la festa” reprèn el nom i el plantejament del qual va tenir lloc el passat mes d’agost a les dates de les festes de Moros i Cristians, tot i que en aquesta ocasió augmenta la quantitat de pólvora emprada (de 180 passa a 200 quilos) i canvia el lloc de la disparada (l’aparcament del col·legi Carmelo Ripoll a zona de Benarrai, en lloc del recinte firal). El moment triat és la vespra del dia de la festivitat de la patrona, el 7 de desembre, a les 21:30 hores, estant a càrrec de la pirotècnia Aitana i tenint una durada prevista de 10 minuts.

Àngels Muñoz feia una crida a la ciutadania a gaudir de l’espectacle “amb la màxima cura i responsabilitat, des de les seues cases i casetes i evitant les aglomeracions. Des d’ací llancem un missatge a la població perquè no ens relaxem el proper cap de setmana que seria el de les festes patronals, i a mantenir l’alt nivell de responsabilitat demostrat els dies de la fira, on no vam tindre cap repunt de casos. Aquest virus l’hem d’aturar entre totes i tots”, destacava la regidora.

Explicava que des de l’Ajuntament “no perdem l’esperança en què la situació millore en 2021, i per això mantenim els pressupostos en les partides de Fira, Festes i Tradicions. En tot moment estarem pendents de l’evolució de la pandèmia per decidir i actuar amb més responsabilitat si cap davant les activitats a programar, i esperem tornar el més prompte possible. Si la situació millora suficientment, tindrem diners per poder muntar el castell de festes; enllumenar les vies públiques o gaudir de les actuacions d’Ontinyent en Concert, el que seria una molt bona senyal, ja que si així ho fem és perquè la pandèmia haurà finalitzat o estarà en vies de fer-ho”, manifestava.

Àngels Muñoz incidia en demanar “molta cura” a la ciutadania als pròxims dies festius, “ja que per poder gaudir no sols de les festes i tradicions, sinó de la vida tal com la vivíem, és imprescindible que totes les persones, cadascú de nosaltres, siguem conscients del nostre paper i la nostra responsabilitat: tot i que les xifres milloren no podem abaixar la guàrdia, i no tenim cap altre camí que eixir junts i juntes d’aquesta situació”, concloïa.