L’alcalde anuncia la relaxació de les mesures davant la baixada de la incidència

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha informat en directe des de les xarxes socials municipals de l’evolució de la pandèmia de la Covid-19 en la ciutat. Amb dades més concretes i actualitzades, proporcionades per la Direcció General de Salut Pública, el primer edil informava que en aquesta setmana, fins ahir dijous a les 11.00 hores, només s’havien detectat al municipi 26 casos nous. Una situació que deixa la incidència en 254 casos positius per cada 100.000 habitants.

Cal recordar que del 9 al 15 de novembre es van produir un total de 185 casos i arribar fins als 944 casos per cada 100.000. Una situació que va provocar que l’Ajuntament d’Ontinyent anunciara diferents restriccions i mesures, que complementaven així les preses pel Govern central i l’autonòmic. Ara, davant la millora de les dades, i que no s’ha produït cap brot aquesta setmana, Rodríguez anunciava la relaxació de les mesures.
D’aquesta manera, a partir del 9 de desembre, s’obriran de nou el MAOVA, la Casa de la Cultura, el Palau de la Vila, la Sala Gomis o les biblioteques. També els parcs i les pistes esportives dels diferents barris. El mercat del dilluns i del diumenge tornarà a celebrar-se, això si, al 50% d’ocupació. Al contrari, la piscina coberta i els centres cívics i de majors continuaran de moment tancats.

L’alcalde ha demanat a la població que siguen conscients que és molt fàcil tornar arrere, i per això feia una crida a la prudència i a continuar respectant les mesures vigents.