Ontinyent ha aconseguit rebaixar 700 punts en la incidència acumulada

Ontinyent està immers en el pont de la Puríssima després d’un gran esforç col·lectiu. L’anterior pont del 9 d’Octubre va tindre conseqüències nefastes per a la ciutat ja que, a partir d’aquelles jornades festives, es va disparar la incidència acumulada de casos COVID-19 a la ciutat. Tant que es va arribar a la xifra de 993 casos per cada 100.000 habitants, una xifra desorbitada que va anar acompanyada per contagis com els 185 que es van registrar la segona setmana de novembre, entre els dies 9 i 15.

Les mesures restrictives adoptades tant des de la Generalitat com a nivell local pel propi Ajuntament han tingut el seu efecte. Així, segons les dates que ha facilitat Salut Pública, la incidència ha baixat, a data del 3 de desembre fins als 254 casos per 100.000 habitants. Tot això en una última setmana on només s’han registrat 26 casos nous.

Ontinyent s’ha apropat a la mitja valenciana de 238 casos d’incidència acumulada en els últims 14 dies. Ha rebaixat 700 punts en apenes quatre setmanes. Però tot aquest esforç no servirà de res si es relaxen les mesures personals de seguretat i protecció. Les autoritats sanitàries han advertit que és molt més fàcil tornar a pujar i perdre tota eixa progressió positiva de cara al Nadal.