Instal·laran biblioparcs en zones verdes

La principal novetat per a 2021, en els pressupostos de la regidoria de Biblioteca, Publicacions, Museus i Casa de Cultura és la posada en marxa de biblioparcs. Segons explicava aquesta setmana el regidor de l’àrea, Ferran Gandia, “la idea és traslladar les biblioteques al carrer, instal·lant casetes de préstec de llibres en els parcs, amb llibres de segona mà. Les biblioparcs estaran dirigides pels funcionaris del departament de Biblioteques i partim d’un pressupost inicial de 5.000 euros”.

En aquests moments estan en fase “d’acceptar propostes i de valoracions i al llarg del pròxim any es posarà en marxa la nova iniciativa”, afegia.
La idea és que, si les primeres biblioparcs que s’instal·len tenen bona acollida, es puga donar continuïtat en els pròxims exercicis.

Gandia explicava que la intenció “és fomentar la lectura i l’animació lectora per a totes les edats, en aquest cas, en l’àmbit dels parcs i zones verdes de la nostra ciutat, posant xicotetes biblioteques a l’abast de tot el món, per gaudir-la als moments d’estada als nostres espais verds dins la ciutat”. Altres partides de Biblioteca són activitats de ponència (5.000 euros) i compra de llibres i audiovisuals (15.000), els quals el 60% ”són demandes de la ciutadania”, afegia.

Quant a l’àrea d’arqueologia i exposicions, es dobla el pressupost per a aquestes últimes, passant de 3.000 a 6.000 euros, ja que volen donar estabilitat a la programació expositiva, “ja que la gent respon”. Unes altres inversions per a 2021 seran 4.000 euros per a publicacions i material d’oficina del MAOVA i 1.000 euros per a arqueologia.

La imatge que il·lustra aquesta notícia correspon a un projecte similar en Segovia.