Ismael Sanvíctor, segon president de la Mancomunitat en 7 mesos

La crisi de la institució comarcal sembla que puga començar a desbloquejar-se. Almenys, ara, es posa en marxa un nou intent per fer funcionar la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida que aquest dilluns, en sessió plenària, ha elegit nou president, el segon en només 7 mesos de legislatura.

L’alcalde d’Alfarrasí, Ismael Sanvíctor, ha estat elegit nou president amb els vots a favor del seu partit, el PP, així com els dels independents de Terrateig. Van ser necessàries dos rondes de votacions per ratificar el seu nomenament. L’elecció es va produir per majoria simple amb les abstencions de socialistes i nacionalistes i del grup Ens Uneix.

Acaba així l’etapa interina en la qual l’alcalde de Pinet, Gonzalo Català, ha assumit les funcions per convocar aquesta sessió d’investidura després de la destitució de l’anterior president, l’alcalde d’Albaida Alejandro Quilis, que va perdre la seua condició de conseller a la Mancomunitat després de rebre una moció de censura al seu ajuntament que el va revocar de l’alcaldia. Quilis havia estat elegit president al mes de setembre.

Ara, però, s’enceta un nou periode complicat perquè les ferides continuen obertes. El repte fonamental és el de configurar una junta de govern on, des del grup Ens Uneix, continua reclamant-se que estiguen tots els partits representats.