Ix a licitació per 16,7 milions d’euros les obres de l’IES l’Estació

L’Ajuntament d’Ontinyent ha tret a concurs públic per 16.747.930,26 euros (iva inclòs) el plec de condicions per a la contractació de les obres per a la demolició, construcció i reposició en el mateix solar de l’IES l’Estació d’Ontinyent, dins del pla “Edificant” que finança la Generalitat Valenciana i executa el consistori ontinyentí. L’obra, amb un disseny elaborat per l’arquitecte Ramon Esteve, tindrà un termini d’execució de vint-i-quatre mesos, i el termini per a la presentació d’ofertes de les empreses estarà obert fins al pròxim 19 de juny.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava la importància de la qual serà la contractació més elevada mai feta per l’Ajuntament ontinyentí, així com el fet que s’estiguen fent realitat, infraestructures llargament reivindicada, després de molt de treball i lluita des de la ciutat: “Per fi estan a punt de finalitzar les obres de l’Hospital, i ara encetarem una obra integral que era imprescindible a l’IES l’Estació, que estava obsolet, desenvolupant un projecte per al qual vam aconseguir aquests 17 milions d’euros”.

L’alcalde visitava aquest dilluns les obres de les aules prefabricades que la Generalitat està construint al costat de l’Institut, i que seran posteriorment utilitzades per a acollir a l’alumnat del Conservatori Professional de Música mentre es reforma aquest centre, també dins del pla “Edificant”. Al costat de Jorge Rodríguez acudien a la visita el director del centre, Francesc Albero, i el regidor de Territori i Educació, Òscar Borrell, qui explicava que l’Ajuntament ha inclòs en les bases de licitació una sèrie de millores consensuades amb la direcció del centre, que inclouen aules noves adjacents al saló d’actes, al que es planteja dotar d’un muntacàrregues, així com nombrós equipament. El regidor mostrava la seua satisfacció per aquest important avanç “per a una reivindicació històrica que anem a fer realitat, amb una obra que esperem que es puga adjudicar en l’últim trimestre de l’any”, manifestava.

El director del centre, Francesc Albero, mostrava “l’alegria i il·lusió” de la comunitat educativa del centre, i “el sentiment de responsabilitat” de la direcció davant una actuació d’aquest calat “una infraestructura molt gran les obres de la qual esperem veure iniciades encara enguany”. Albero avançava que l’inici del trasllat des de l’actual IES a les aules prefabricades es preveu al voltant de la data del 17 de juliol, començant el nou curs 23/24 ja en aquestes aules.

Cal recordar que l’obra en principi estava pressupostada en 12,1 milions d’euros, però per evitar que la licitació quedara deserta per l’encariment de les matèries primeres (amb la consegüent demora en els terminis), el consistori ontinyentí va demanar a la Generalitat la delegació de competències amb l’import actualitzat. El projecte d’obra elaborat per l’equip d’arquitectura de Ramon Esteve, incorpora diverses aportacions d’un equip de treball del qual va participar la comunitat educativa del centre. Aquest projecte contempla que el nou institut s’ubicarà al mateix espai que l’actual, que serà enderrocat a excepció del saló d’actes, que serà reformat i rehabilitat. Es donarà pas així a un nou centre que tindrà 5.432 m² per a espais docents en un total de 10.000 m² de superfície construïda, articulat al voltant de la creació d’una àgora que connectarà tota la parcel·la i es recorrerà a través de pèrgoles.