Jaume Blai Santonja agafa la batuta aquesta vesprada per a fer sonar ‘Chimo’

Sens dubte és un dels actes més esperats pels ontinyentins: aquesta vesprada, a partir de les 18 hores, les notes de pasdobles començaran a sonar en la Plaça de la Concepció i s’iniciarà així, l’Entrada de Bandes.

Com un riu, les bandes oficials de música de les 24 comparses morocristianes desfilaran pel Carrer Major, fins a desembocar en la Plaça Major. En finalitzar la desfilada, després de rebre davant la seu de la Societat de Festers el banderí commemoratiu de mà de les autoritats i dels càrrecs, tindrà lloc un tsunami d’emocions: tota la plaça es convertirà en una manifestació de germanor i sentiment fester, formant l’esquadra més gran de totes les festes, menejant-se al ritme de la marxa mora que el Mestre Ferrero va crear per a Joaquin Sanz Aura, ‘Chimo’.

Al capdavant d’aquesta amalgama de músics de grans dimensions es posarà el bocairentí Jaume Blai Santonja qui, batuta en mà, farà els honors de dirigir la banda de bandes de les festes ontinyentines. Afirma no estar nerviós, perquè els seus instruments seran els músics.

Tot i que resideix a Bocairent, Jaume Blai Santonja també va viure a Ontinyent i es manifesta “amb una doble nacionalitat”. Si bé és cert, que en els últims anys ha estat més fora d’Espanya que dins, perquè la seua carrera professional l’ha dut a dirigir orquestres pel cor d’Europa.

La primera experiència que va tindre com a director, recorda Jaume Blai, va ser “dirigint la música del Pregó de les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent, que encara es feia en el cinema Palafox”. Ara, tot i ser un director d’àmbit internacional, torna a la plaça de la qual un dia va ser la seua ciutat i on manté un bon grapat d’amistats. Ell és conscient “el que significa protagonitzar un acte com aquest”, referint-se a la direcció de ‘Chimo’ el dijous de festes i afegeix: “és un honor que m’ho hagen encarregat a mi”.