Jordi de San Anselmo llança la seua primera novel·la de terror

‘La Santa Compaña’, la llegenda popular associada a Galícia, d’una comitiva integrada per ànimes en pena, és el nus principal de la primera novel·la escrita per Jordi de San Anselmo i ha volgut imprimir-li un halo de terror.

“Una nit d’estiu, en pandèmia, mirant les estreles, em va vindre al capdavant la idea de la Santa Compaña i la vaig unir a un altre argument de fa 30 anys, que teníem uns amics i jo per a realitzar un curtmetratge, que mai es va arribar a rodar. Animat per la meua primera escriptora, Mari Martínez, em vaig posar a escriure la meua primera novel·la”, explica Jordi de San Anselmo. L’argument situa a Alfonso, un jove entusiasta de les ciències ocultes, amb el seu grup d’amics, en Muiños (Orense), on es desplacen a documentar en vídeo la llegenda de la Santa Compaña. Però a la seua arribada a la localitat gallega, res és el que sembla.

Amb la seua història no vol deixar indiferent al lector: “Hi ha sang i cadàvers”, explica. La seua pretensió a l’hora d’escriure és “no anar-se’n per les branques”, sinó anar al nucli argumental. President de l’Associació Platea Teatre, Jordi de San Anselmo ja ha escrit prèviament, però guions de curtmetratges i obres de teatre. Ara és quan fa la seua primera incursió en la novel·la, amb ‘La Santa Compaña’.

Es tracta d’una edició realitzada a través de l’editorial Albatros, de València, “que s’ha publicat com a edició d’autor, per la qual cosa no apareix el logo de l’editorial”.Es pot adquirir a través d’Amazon i també a Ontinyent, en la llibreria Cucamonas. La presentació està prevista el 16 de juny, al Palau de Santa Bàrbara, en un acte obert al públic.