José Antonio i Rafa, els candidats a alcalde que van compartir pupitre a l’EGB

“La política no pot xafar la nostra amistat de la infància”. És una declaració que suscriuen José Antonio Martínez i Rafa Soriano. Ells són, respectivament, els candidats a l’alcaldia per part del PSPV-PSOE i el PP. S’enfrontaran a les urnes els pròxim 28 de maig encapçalant les seues respectives candidatures. Però ells tenen una història en comú que comença quan tenien 5 anys i van entrar al Centre Parroquial de Santa Maria. En la mateixa aula, compartint pupitres, professors, jocs i vivències van viure aquella primera etapa infantil de l’EGB.

Ara, després d’haver estat nomenats candidats a l’alcaldia, els dos han tornat a visitar el col·legi d’on van eixir i han apuntat reflexions de cara a la campanya electoral i la nova etapa que enceten en les seues vides.

“La gent té ganes de vore polítics que no estiguin sempre buscant batalla, que no traguen coses personals per fer-se mal”, exposa Rafa Soriano. “Això és la vella política. La gent demana menys postureig i més donar exemple”, apunta José Antonio Martínez.

Respecte als possibles escenaris que tindran per davant si han de compartir sessions en el plenari avancen el seu ideari. “Cadascú té les seues idees pròpies i les defensarà perquè tenim la nostra visió de la realitat, perquè els nostres perfils en l’àmbit professional és diferent… però les dos visions calen, es complementen”, coincideixen els candidats.  “Podem aportar el que som, dues persones que es respecten i que es volen”, afegeixen.