Ontinyent destina 300.000 euros del superàvit a subvencionar la rehabilitació d’habitatges

L’Ajuntament d’Ontinyent destinarà 300.000 euros dels 2,5 milions de superàvits municipal obtingut en 2022 a augmentar en 300.000 euros la dotació pressupostària destinada inicialment a “Ontinyent Rehabilita”, el pioner programa municipal d’ajudes a la rehabilitació d’immobles particulars posat en marxa en 2013.

El regidor de Territori, Òscar Borrell, explicava que “als pressupostos municipals d’enguany la partida prevista inicialment era de 100.000 euros, una quantitat que des del Govern d’Ontinyent teníem clar que en ser possible anàvem a augmentar. En tenir ja constància de quant ascendeix el superàvit de l’últim exercici, ja podem anunciar que podrem augmentar eixa dotació, quadruplicant-la per arribar fins als 400.000 euros en 2023”, manifestava.

Aquest augment ja va ser proposat al Consell Econòmic i Social per l’Associació de Promotors i Constructors, una demanda que el regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda explicava que “teníem clar que havíem d’atendre, perquè és un plantejament amb el qual coincidim totalment, el Govern d’Ontinyent té molt clara la importància d’impulsar la rehabilitació, com demostren les xifres acumulades des de la posada en marxa del programa Ontinyent Rehabilita”.

Cal destacar en aquest sentit que la dotació en la nova convocatòria que es farà enguany, afegida a les de les anteriors edicions del programa, permetrà arribar als 3,2 milions d’euros en ajudes municipals concedides a prop de 500 expedients des de 2013. Una quantitat que genera un impacte encara major, en afegir l’aportació de les persones beneficiàries, per superar els 6 milions d’euros.

Des de l’Associació de Promotors i Constructors de la Vall d’Albaida, el seu president Sergio Guerola manifestava que aquest augment de la partida en 2023 fins a 400.000 euros “és una molt bona notícia, ja que ajudarà a incentivar les reformes, i també per dues qüestions: perquè donarà treball a les empreses locals, amb un pressupost que anem a fer el possible perquè es consumisca; i perquè aquestes obres estaran regulades, serà necessari que les actuacions tinguen projecte i llicència, s’ha de complir amb una normativa i això afavoreix a les empreses que paguen impostos i estan legalitzades, evitant així l’intrusisme”, assenyalava.