Ontinyent dedica una ruta teatralitzada a la Duquessa d’Almodóvar dins la programació del “8M”

La regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Ontinyent dedicarà aquest dissabte de vesprada una ruta teatralitzada a la Duquessa d’Almodóvar, dins la programació d’activitats amb motiu de la commemoració del “8 de març” a la ciutat. Es tracta d’un recorregut que permetrà descobrir la biografia de Josefa Domènica Català de Valeriola. Una dona de la noblesa amb possessions a Castella, Andalusia, Itàlia, França i el Perú, que va viure en l’època de les guerres napoleòniques. Fascinada per la Il·lustració, tenia idees reformistes sobre la igualtat i la llibertat, amb una vida plena de llegendes negres que finalment va suposar una autèntica revolució pel que fa al seu testament, al qual va donar-ho tot a orfes i per a construir escoles.

Està ruta, que començarà a les 18:00 hores i per a què és necessària inscripció prèvia, té un precedent en la ruta nocturna que va tindre lloc dissabte 28 d’agost, dedicada a la seua figura, que dona nom al conegut Palau on es troba el Saló de Plens Municipal, l’exposició de Gegants i Cabets o la Tourist Info. Per tenir més informació sobre les rutes guiades municipals, cal telefonar al 962916090, enviar un correu electrònic a ontinyent@touristinfo.net o a l’oficina Tourist Info Ontinyent, al Palau de la Vila.

Dins la programació del “8 de març” Ontinyent acollirà també més activitats als pròxims dies: aquest divendres un concert de rap dins del taller de rap i audiovisuals posat en marxa per les regidories d’Igualtat i Joventut de l’Ajuntament d’Ontinyent, que tindrà lloc a les 19:00 a la plaça del Poeta Ausias March; la representació de “Júlia”, obra basada en la novel·la d’Isabel-Clara Simó, amb la companyia alcoiana “La Dependent”, al Teatre Echegaray des de les 20:00, organitzada per la regidoria de Cultura; i diumenge la “Cursa de la Dona” des de les 10:30 hores a l’avinguda de Sant Francesc, organitzada pel club Planifica y Evoluciona Dulce Bebé. i la regidoria d’Esports.