Juan Carlos Ferrero, atrapat a Melbourne

La Covid-19 té rigors més estrictes segons el punt del planeta en el qual un es trobe. En alguns països les restriccions s’estenen per excés sense deixar la més mínima concessió ni al benefici del dubte ni a la mínima oportunitat que aflore el virus per alguna escletxa. A Juan Carlos Ferrero li està passant. Dissabte feia sis dies confinat, reclòs, tancat en un hotel de Melbourne al qual va arribar per a participar en l’Open d’Austràlia. Per a fer-ho com a entrenador, perquè ara l’ontinyentí, ex-número 1 del món, s’ocupa de la preparació tècnica d’algunes promeses de l’esport de la raqueta, entre ells el murcià Carlos Alcaraz, de 17 anys, una joia en brut del tenis espanyol. Tots dos es troben patint un contratemps imprevist, enorme, que els afecta a ells i a altres 70 tenistes. Tots tancats en hotels per culpa del viatge amb avió que van fer per a arribar a Austràlia.

POSITIUS EN ELS SEUS VOLS
L’origen d’aquesta mesura tan dràstica (hauran de romandre almenys 15 dies en aquesta situació) han sigut els tres vols que va noliejar l’organització de l’Open per a traslladar als participants. Es van detectar casos positius en els avions (en un cas un membre de la mateixa tripulació, en un altre un periodista que ningú s’explica què feia en els avions dels tenistes). I aquests casos detectats van obligar al confinament general de tots els passatgers. “Ningú els havia advertit d’aquesta mesura ni d’aquesta possible situació abans de partir. Se senten enganyats per l’organització”, expliquen des de l’entorn de l’ex tenista d’Ontinyent.

El mateix entorn explica que la relació de Juan Carlos Ferrero amb l’amenaça que suposa el virus per a la seua activitat esportiva ha sigut tan obsessiva en els últims temps que la pràctica de la prova PCR s’ha incorporat als seus costums quasi diaris. Fins a tal extrem que en els últims 12 dies s’han realitzat fins a 10 d’aquestes proves de detecció (fins i tot des del seu aterratge a Melbourne).
Totes i cadascuna d’elles, negatives. No obstant això ni per a la Federació australiana de tenis ni per al govern australià, aquesta acreditació és suficient. S’acullen a la normativa vigent en aquell país i mantenen la prohibició d’eixir ni tan sols de les habitacions del seu hotel.

Almenys Juan Carlos Ferrero i el seu pupil Carlos Alcaraz estan junts. Arrosseguen dies de fatiga mental, de tristesa i frustració per la situació que estan vivint. A més, durant les primeres jornades els van mantindre separats. Davant les protestes que es van realitzar, amb pressió de la mateixa Federació espanyola, els han tornat a reunir. Ara estan en habitacions separades, però contigües, alguna cosa que els permet compartir hores, xarrades, menjars i una certa preparació. Es dóna la circumstància, esgrimida en la queixa, que Juan Carlos Ferrero actua com a representant legal del menor.

En aquestes circumstàncies, preparar un gran torneig com l’Open d’Austràlia que arranca el pròxim 8 de febrer es torna molt complicat. Els tenistes afectats per aquest confinament dur arribaran molt minvats a l’arrancada de la competició.

EL DEBUT DE LA JOVE PROMESA
Per a Carlos Alcaraz, la jove promesa que entrena Juan Carlos Ferrero, suposa el debut en un torneig de Gran eslam de tenis, en haver accedit després de superar la fase prèvia del campionat. Ara aquesta estrena, accidentat fins al moment, es veurà condicionat per una situació impensable quan van pujar a l’avió.