Julio Basulto: “S’ha de beure quan es té set”

Trencar mites sobre l’aigua és el que ha fet el dietista, nutricionista i investigador, Julio Basulto a Ontinyent. Tota la conferencia que impartia en el Teatre Echegaray es resumia en una premissa: “S’ha de beure aigua quan es té set”. Un acte emmarcat en la campanya ‘Aigua d’Ontinyent, per a beure, per a viure’, impulsada per l’Ajuntament d’Ontinyent i Egevasa per tal de posar en valor la importància econòmica, social i sentimental de l’aigua de la ciutat.
L’especialista deixava caure fins a tretze mites, com els efectes “curatius” de l’aigua: “no és anticàncer”. A més defensava amb fermesa la ingesta d’aigua de l’aixeta i els beneficis de l’aigua dura. “No existeix cap relació entre la duresa de l’aigua i la creació de càlculs renals”, afirmava i afegia que quan és un aigua dura conté “calç i minerals, que deixem de beure moltes vegades, mentre consum complements alimentaris per cobrir precisament la calç i els minerals”, apuntava.
La principal crítica de Basulto se centrava en la ingesta d’alcohol, tabac i drogues, així com d’una dieta basada en hàbits poc saludables: “No menges millor, deixa de menjar pitjor”.